10-Daagse Privé Rondreis Noord Tanzania

Chaka Africa Travel heb ik in 2005, samen met de lokale rangers Julius Mtuy en Peter Urassa opgericht. Zij zijn nog steeds mijn partners. In de afgelopen jaren heb ik veel van het land en zijn cultuur gezien. De voorbeeldreizen, waaronder deze, heb ik zelf reeds enkele keren gemaakt. Daarom kan ik u prima adviseren over uw eigen specifieke wensen op basis van deze ervaringen.

Deze reis is een voorbeeld reis en kan helemaal worden afgestemd op uw eigen wensen. Wij zijn namelijk een kleine tour operator, waarbij ik de klanten help met de samenstelling van de reis en Peter en Julius zorgen in Dar es Salaam voor de planning en verdere organisatie.

Let wel, wij zijn volledig gespecialiseerd op Tanzania en weten daar alles van. Niet alleen het wild maakt Tanzania interessant, maar zeker ook de vriendelijke mensen, die je tijdens de reis tegen komt. Vandaar dat wij gebruik maken van onze eigen Landcruisers en eigen gespecialiseerde rangers.

 

De reis

Met onze eigen 7-seater Toyota Landcruiser en eigen ranger/chauffeur maakt u een rondreis door het noorden, te beginnen in Arusha. Van hieruit voert de route u langs Kisongo, Makuyuni en Karatu. Hierbij krijgt u een beeld van het leven van alledag. Immers “Tazania is meer dan Serengeti en safari”.

Uiteraard gaat u op safari in de verschillende parken met ieder hun eigen specifieke eigenschappen, zoals Lake Manyara met o.a. haar flamingo’s en klimmende leeuwen, Tarangire met haar grote olifanten populaties, de Nogorongoro Crater met haar vele diersoorten waaronder de neushoorn en last but not least Serengeti, het bekendste wildpark te wereld. Bekend om haar uitgestrekte vlaktes en waar de grote migratie van honderd duizenden wilde beesten plaatsvindt; een bijzonder spektakel dat u mee moet maken.

In tien dagen tijd krijgt u in deze reis een uitstekend beeld van Tanzania. Verlenging van de reis naar Zanzibar is uiteraard mogelijk.

De prijzen van deze 10-daagse reis:

2 personen vanaf        €3.665,-

4 personen vanaf         €3.295,-

6 personen vanaf         €3.095,-

*Op basis van twee persoonskamer

Inbegrepen :

• Eigen ranger/chauffeur met eigen 7-seater Toyota Landcruiser, die de gehele reis tot uw beschikking staat.
• Alle accommodaties op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
• Alle entrees en concession fees in de parken
• Alle game drives/safari’s in de parken
• Soft drinks in de auto
• Dagkamer op dag van vertrek i.v.m. avondvlucht

 

Niet inbegrepen :

• Intercontinentale vlucht (door uzelf te boeken, waarbij wij u uiteraard behulpzaam kunnen zijn)
• Visa, vaccinaties en COVID-19 vereisten
• Reis- en annuleringsverzekering (let op dekking reisverzekering)
• Persoonlijke uitgaven
• Tipgeld ranger/chauffeur

 

De reisbeschrijving

Dag 1

Aankomst op Kilimanjaro Aiport, waar u wordt verwelkomt door onze ranger/chauffeur, die u naar de Rivertrees Country Inn brengt, even buiten Arusha. De ranger zal de reis met u doornemen en eventueel nog specifieke wensen inpassen, zoals bijv. bezoek school of ziekenhuis.

Dag 2

Vandaag maakt u een tour door Arusha maar kunt u ook bekomen van de vlucht en u voorbereiden op de komende intensieve “safari dagen”. Arusha ligt op een hoogte van 1400 meter en aan de voet van de Mount Meru. Arusha wordt ook wel de “safari hoofdstad” van de wereld genoemd, vanwegen de vele parken rondom deze stad.

Dag 3

Vandaag na het ontbijt op weg naar het Tarangire nationaal park, het park met haar grote populatie olifanten. In de middag maakt u de eerste game drive oftewel safari. Aan het einde van de middag naar de Maramboi lodge, waar u wordt ondergebracht in een comfortabele tent en waar u kunt genieten van het zwembad, gelegen aan de rand van het meer “Lake Manyara”. U blijft hier twee dagen in deze heerlijke lodge.

Dag 4

Snel ontbijten, luchpakket samenstellen en op weg naar weer een dag Tarangire. Mogelijk bent u in de ochtend getuige van een “kill”, de veroverde prooi van bijv. een leeuw of luipaard. Elke dag safari is weer anders dan de vorige. Heerlijk lunchen in het park, maar kijk uit voor de brutale apen, die loeren op het lunchpakket. Aan het einde van de middag is er dan nog gelegenheid om te relaxen in de lodge of te zwemmen. Vergeet hier de “happy hour” niet om 17.00 uur; de moeite waard.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Dag 5

Na twee intensieve safari dagen nu op weg naar de Tloma lodge,
gelegen tegen de oostwand van de Ngorongoro Crater. U kunt deze dag Karatu bezoeken, de regionale plaats en toegangsweg naar Ngorongoro, maar ook een koffi e plantage bezoeken, die vlak in de buurt van de lodge ligt. U verblijft hier in comfortabele cottages. Uiteraard is hier voor verpozing een zwembad aanwezig.

Dag 6

Vandaag maakt u een tour door Arusha maar kunt u ook bekomen van de vlucht en u voorbereiden op de komende intensieve “safari dagen”. Arusha ligt op een hoogte van 1400 meter en aan de voet van de Mount Meru. Arusha wordt ook wel de “safari hoofdstad” van de wereld genoemd, vanwegen de vele parken rondom deze stad.

Dag 7 & 8

Deze dagen staan volledig in het teken van safari. Immers Serengeti herbergt veel diersoorten, die relatief makkelijk te spotten zijn. U doorkruist de uitgestrekte savanne vlaktes, die tot de horizon reiken. Mogelijk ziet u op uw tocht de boeiende Mara en Grumeti rivier. Kortom u komt ogen tekort in dit beroemdste park van de wereld.

Dag 9

Na ontbijt gaat u langzaam aan Serengeti verlaten en op weg richting Arusha. Toch nog een hele dag genieten van de natuur, het wild en de mensen. Aan het einde van de middag komt u aan bij de KIA lodge, direct gelegen naast de luchthaven, waar u de beschikking hebt over een dagkamer om u voor te bereiden op de terugreis naar Nederland in de avond.

Dag 10

In de loop van de ochtend komt u aan op Schiphol. Hier eindigt uw reis naar het noordelijk deel van Tanzania met een schat aan indrukkken en mooie ervaringen.

Reizen op maat

U krijgt geen standaardvakantie voorgeschoteld van Chaka Africa Travel. Alle reizen zijn op maat van de reiziger gemaakt. Elly zorgt samen met u voor een onvergetelijke ervaring.

U kunt gebruik maken van een voorbeeldreis

Persoonlijke Service

Reizigers worden van a tot z begeleid. Dat begint al bij het eerste persoonlijke gesprek voorafgaand aan uw reis. De rangers (en tevens medewerkers) van Chaka Africa Travel vergezellen u tijdens uw avontuur. Dankzij hun persoonlijk netwerk ervaart u Tanzania op een unieke manier. Elly houdt tijdens uw reis altijd contact met u. 

Verantwoord reizen

Elly's liefde voor Afrika -en Tanzania in het bijzonder- is enorm. "Het gaat me niet alleen om het wildleven en natuurschoon. Ik bekommer me ook om de mensen daar." Daarom ondersteunt Chaka Africa Travel plaatselijke initiatieven van de bevolking.