10-Dagen Safari in de Parken en Lodges in Zuid Tanzania

De reis

Fox Camps van de familie Fox en Chaka Africa Travel werken al meer dan 15 jaar samen in het nog ongerepte zuiden van Tanzania. De Fox familie was één van de eersten, die een lodge bouwden in het zuiden van Tanzania, namelijk Ruaha. Jef en Vicky Fox kunnen pioniers genoemd worden in de ontwikkeling van de eco-industrie in het zuiden van dit land.

Later zijn daar nog Vuma Hill, Stanley Kopje, Katavi Wild Camp en Rufi ji River Camp bij gekomen als safari lodges. Daarnaast heeft de familie nog Lazy Lagoon aan de kust en de Mufi ndi highlands in het zuid-westen in de gelijknamige “highlands”

Chaka Africa Travel heeft in de loop der jaren vele gasten naar deze bestemmingen in het zuiden gebracht. De accenten van beide bedrijven liggen in het nog unieke zuiden van dit land. Reden om een geheel afgestemde luxe reis te ontwikkelen, waarbij de Fox lodges worden aangedaan in de zuidelijke parken en Chaka Africa Travel de reizen uitvoert per comfortabele 7-seater Toyota Landcruiser, om daarmee, naast safari, ook een goed beeld te krijgen van de mensen die hier in het zuiden leven.

Achtereenvolgens worden per landcruiser Nyerere N.P., Mikumi N.P. en Ruaha N.P. aangedaan om vervolgens vanuit Ruaha terug te vliegen naar Dar es Salaam. Verlenging naar Lazy Lagoon is mogelijk. Ook is een bezoek aan de Mufi ndi Highland Lodge in te passen.

De prijzen van deze 10-daagse reis:

2 personen         €3.975,-

4 personen         €3.675,-

6 personen         €3.275,-

*Op basis van twee persoonskamer

Inbegrepen :

• Eigen ranger/chauffeur met eigen 7-seater Toyota Landcruiser, die de gehele reis tot uw beschikking staat.
• Alle accommodaties op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
• Alle entrees en concession fees in de parken
• Alle game drives/safari’s in de parken
• Soft drinks in de auto
• Dagkamer op dag van vertrek i.v.m. avondvlucht

 

Niet inbegrepen :

• Intercontinentale vlucht (door uzelf te boeken, waarbij wij u uiteraard behulpzaam kunnen zijn)
• Visa, vaccinaties en COVID-19 vereisten
• Reis- en annuleringsverzekering (let op dekking reisverzekering)
• Persoonlijke uitgaven
• Tipgeld ranger/chauffeur

 

De reisbeschrijving

Dag 1

Na aankomst op Julius Nyerere verwelkomt een van onze rangers/chauffeurs u en brengt u naar het Mediterraneo Hotel in Dar es Salaam.

Dag 2

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt gaat u op pad met de ranger/chauffeur in uw eigen comfortabele 7-seater Toyota Landcruiser. Een rit langs diverse dorpen en nederzettingen, die zeker niet verveelt. Er is veel te zien onderweg. U komt aan in het Rufi ji River Camp dat in het Nyerere nationaal park ligt, een uitstekende uitvalsbasis aan de oever van Rufi ji rivier direct na aankomst in het park op safari.

Dag 3

Na een vroeg ontbijt, lunchpakket mee en dan op zoek naar het dierenleven in het park; de vele olifanten kuddes, leeuwen, cheetahs, luipaarden, nijlpaarden, giraffes en vele antilope soorten. Picnic in het park, een belevenis op zich. Uiteraard staat de veiligheid voorop. Terug in de lodge is er nog voldoende ruimte en tijd om te genieten van het zwembad en het fraaie uitzicht op de rivier.

Dag 4

Na nog een gamedrive (safari) gaat u op weg naar de Sable Mountain Lodge, gelegen buiten het park, waar u kunt relaxen na deze intensieve dagen van wild spotten. Een goed diner sluit deze dag af.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Dag 5

Langs o.a. de Uluguru Mountains en de regionale stad Morogoro gaat u op weg naar het Mikumi nationaal park, een relatief klein park bekend om zijn fraaie hippo pools (nijlpaarden en krokodillen) U verblijft hier in Vuma Hill Tented Camp, een lodge met fraai uitzicht. Relax of game drive, de keuze is aan u in overleg met uw trouwe toeverlaat, de ranger/chauffeur.

Dag 6

Na het ontbijt op pad voor een ochtend of een middag drive of een gehele dag drive; het is aan u, maar “game” zult u zien. In de namiddag relaxen in de lodge kan ook een optie zijn; keuzes te over.

Dag 7

Vandaag een lange rit naar Ruaha, maar zeker interessant. U gaat over de pas, die de Udzungwa mountains doorsnijdt. Unieke uitzichten op de top van de pas. U passeert de Baobab Valley met de vele unieke baobab bomen. Via Iringa komt u aan in Ruaha N.P., waar u een eerste kennismaking heeft met de vele dieren die hier huizen. U overnacht in de Ruaha River Lodge, waarbij elke banda een adembenemend uitzicht heeft op de zijtak van de Great Ruaha River.

Dag 8

Vroeg uit de veren en op game drive door het park. Picnic wederom in het park. Op zoek naar het vele wild hier. U gaat door de bedding van de Great Ruaha River, die hier doorheen stroomt, als uiteraard de waterhoogte het toelaat. Ruaha is mijn favoriete park. Na een volle dag game drive terug naar de lodge, waar u nog even kunt genieten van het mooie uitzicht vanuit uw banda.

Dag 9

In de ochtend door het park op weg naar de uitgang. Onderweg is er nog gelegenheid om wild te spotten. Op de airstip staat het vliegtuig van de Fox familie klaar om u naar Dar es Salaam te brengen. Hier wordt u naar een hotel gebracht waar u zich kunt voorbereiden op de reis naar Nederland. Een verlenging naar Lazy Lagoon of Zanzibar is mogelijk. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw reis naar Nederland.

Dag 10

In de ochtend komt u aan op Schiphol na een echte safari reis met veel indrukken vanuit het zuiden van Tanzania.

Reizen op maat

U krijgt geen standaardvakantie voorgeschoteld van Chaka Africa Travel. Alle reizen zijn op maat van de reiziger gemaakt. Elly zorgt samen met u voor een onvergetelijke ervaring.

U kunt gebruik maken van een voorbeeldreis

Persoonlijke Service

Reizigers worden van a tot z begeleid. Dat begint al bij het eerste persoonlijke gesprek voorafgaand aan uw reis. De rangers (en tevens medewerkers) van Chaka Africa Travel vergezellen u tijdens uw avontuur. Dankzij hun persoonlijk netwerk ervaart u Tanzania op een unieke manier. Elly houdt tijdens uw reis altijd contact met u. 

Verantwoord reizen

Elly's liefde voor Afrika -en Tanzania in het bijzonder- is enorm. "Het gaat me niet alleen om het wildleven en natuurschoon. Ik bekommer me ook om de mensen daar." Daarom ondersteunt Chaka Africa Travel plaatselijke initiatieven van de bevolking.