14-daagse exclusieve privé-rondreis: Safari, Golf en Strand Tanzania & Zanzibar

Deze exclusieve reis begint in Arusha  en is de combinatie van safari, golf en strand. In deze privé rondreis, die ook als groepsreis (max. 6 personen) kan worden gemaakt, wordt u gedurende het verblijf in Tanzania begeleidt door een van onze ervaren lokale rangers/chauffeurs , die het wildlife en Tanzania op hun duimpje kennen. Deze ranger/chauffeur staat dagelijks tot uw beschikking. In overleg met hem kunt u de dagen grotendeels zelf invullen op basis van het programma.

Chaka Africa Travel

Chaka Africa Travel is een kleinschalige touroperator, waar ik, Elly Siers ,in 2006 mee gestart ben. Wij zijn lid van de VVKR ,de organisatie van kleinschalige reis-organisaties, en zijn  aangesloten bij het garantie-fonds GGTO.

Wij zijn reeds meer dan 15 jaar actief in hoofdzakelijk het zuiden en oosten van Tanzania en organiseren reizen op maat. Wij kozen voor het zuiden en het oosten vanwege de grote drukte in en rond Serengeti N.P. In het oosten en zuiden liggen ook de minder bekende nationale parken Ruaha, Mikumi, Mkomazi , Sadaani en het onlangs gestichte Julius Nyerere N.P., gelegen in het Selous Game Reserve. Minder bekend, maar wel zo fraai.

Wij hebben een kantoor in Nederland (De Lutte Ov.) en in Tanzania (Dar es Salaam). Het kantoor in Dar es Salaam wordt bemand door onze hoofd-ranger Peter Urassa. Met hem en Julius Mtuy ben ik in 2006 gestart.

De reisbeschrijving

Dag 1

Op Kilimanjaro airport in Arusha wordt u opgewacht door onze gids/chauffeur ,die de gehele reis op het vaste land van Tanzania tot uw beschikking zal staan. Wij vervoeren u in een van onze comfortabele 7-seater Toyota Landcruisers. De gids brengt u naar de Kili Lodge, waar u de komende 3 nachten zult verblijven. De kleinschalige lodge is gelegen op een fraai resort tussen Moshi en Arusha. Deze lodge is van alle gemakken voorzien en heeft een zwembad.

Dag 2 en 3

Deze dagen kunt genieten van dit unieke resort ,gelegen aan de voet van de Mt. Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika (5895 meter) Tevens hebt u hier een fraai uitzicht op de Mt. Meru( 4546  meter)  

Op de 18-holes Kili Golfbaan hebt u per persoon 2 greenfees voor de komende dagen. 

Daarnaast zijn er mogelijkheden om te wandelen in de omgeving , kan er paard gereden worden en kunnen, uiteraard in overleg met uw gids/chauffeur, uitstapjes gemaakt worden  naar Arusha of bijvb. het Arusha N.P. als voorproefje op uw safari’s.

Dag 4

Na het ontbijt  ,als de ranger/chauffeur , uw bagage weer heeft “opgeslagen” in de landcruiser gaat u op weg naar Mkomazi N.P., een minder bekend nationaal park, dat grenst aan het Tsavo National Park (Kenia) met een oppervlakte van 3500 km2. 

Onderweg kan een stop worden gemaakt in Moshi, gelegen aan de voet van de Kilimanjaro  ,waar het Rau Forest zich bevindt met de beroemde Materuni waterval .Het staat u uiteraard vrij zelf te bepalen wat u in overleg met de gids/ranger onderweg wilt doen. Dat is een van de voordelen van een eigen gids/chauffeur. 

De rit naar Mkomazi N.P. duurt ongeveer 2 uur. In de middag maakt u een game drive ; u gaat op safari. 

U overnacht  de komende 2 nachten in het nationaal park  in  Babu’s camp, een luxe lodge waar u verblijft in een  comfortabele tent op basis van volpension.

Voor de avonturiers hebben we ook een alternatief om i.p.v. in Babu’s camp te overnachten in de banda’s van het park, waarbij wij voor de tanzaniaanse kok zorgen zodat ontbijt, lunch en diner op de tanzaniaanse wijze worden klaar gemaakt. Tevens zit hier een avontuurlijke night game drive en een walking game bij in.

Het dak van de landcruiser wordt gelift zodat u tijdens de game-drive een uitstekend zicht heeft op de natuur en het wild. Diner wordt uiteraard in de lodge geserveerd.

Dag 5

De gehele dag brengt u door in het park op zoek naar wild. De lunch/picnic gebruikt u in het park. Uiteraard in overleg in met uw gids/chauffeur bepaalt u steeds de indeling van de dag.

Dag 6

Vroeg in de ochtend na het ontbijt vertrekt  u naar Lushoto aan de voet van de  Usambara mountains. Hier overnacht u even buiten Lushoto in de Irente View Cliff lodge. Van hieruit hebt u een adembenemend uitzicht over de Masaisteppe met op de achtergrond de Kilimanjaro. Na de intensieve safari’s is het hier even  relaxen en op adem komen. Uw verblijf in de lodge is op basis van volpension.

Dag 7

Een lange maar interessante rit naar Saadani N.P. (“Where the bush meets the beach”) gelegen aan de indische oceaan. Hier direct weer op safari en genieten van het vele wild en de rust. Het is niet het drukste park, maar dat geeft het dan ook het echte “bush” gevoel.

U hebt de komende 2 dagen de beschikking over een eigen luxe tent in het Simply Saadani Camp op basis van volpension.

Dag 8

Deze gehele dag staat in het teken van game driving . U bepaalt hoe lang , want ook relaxen aan het strand is een mogelijkheid. De keuze is volledig aan u.

Dag 9

U vertrekt vroeg in de ochtend via Bagamoyo, een stadje met grote historische betekenis,naar Dar es Salaam. In Bagamoyo kunt u , indien gewenst, enkele historische monumenten bekijken. Vanaf het vliegveld Julius Nyerere in Dar es Salaam terminal 2 vertrekt u daarna naar  Zanzibar. Hier neemt uw gids/chauffeur afscheid van u. In Zanzibar wordt u door onze vertegenwoordiger opgevangen , die u naar het Seacliff resort brengt, ruim een half uur rijden. De komende 4 dagen verblijft u op dit fraaie resort op basis van half pension.(ontbijt en diner)

Dag 10, 11 en 12

Deze dagen kunt u gebruik maken van de golffaciliteiten op dit resort. Ook hier zijn weer 2 greenfees per persoon gereserveerd Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor watersport activiteiten en uiteraard relaxen aan het strand van dit fraaie resort.

Dag 13

De gehele dag nog beschikbaar voor activiteiten en relax. Hier hebt u de beschikking over een dagkamer. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor het vertrek naar Dar es Salaam. In Dar es Salaam neemt u aansluitend de vlucht naar Amsterdam

Dag 14

Na een voldane ,actieve en ontspannen reis landt u in de ochtend op Schiphol. 

De prijs van deze 14-daagse  golf, safari, strand vakantie bedraagt  per persoon op basis van  een twee persoons kamer 

Twee personen                      €4.195

Vier personen                       €3.525

Zes personen                       €3.325

*Een persoonskamer op aanvraag  

Inclusief :

– Eigen gids/chauffeur met eigen Toyota Landcruiser gedurende de reis op vaste land Tanzania

– Alle transfers van en naar luchthaven Tanzania en luchthaven Zanzibar

– Alle accommodaties op basis van volpension (ontbijt, lunch, diner) m.u.v. Seacliff Resort halfpension

– Alle entreefees in de parken

– Alle game drives in de parken

– Flying doctors verzekering 

– Binnenlandse vluchten Dar-Zanzibar en Zanzibar-Dar

– Dagkamer op de dag van vertrek

– 4 greenfees per persoon

Niet inbegrepen :

-Intercontinentale vlucht (door uzelf geboekt, waarbij wij uiteraard behulpzaam kunnen zijn)

-Visa, vaccinatie en COVID-19 vereisten ,zoals testen

-Reis- en annuleringsverzekering (let op dekking reisverzekering)

-Persoonlijke uitgaven

-Tipgeld gids/chauffdeur  advies : $10-$15 per dag

Reizen op maat

U krijgt geen standaardvakantie voorgeschoteld van Chaka Africa Travel. Alle reizen zijn op maat van de reiziger gemaakt. Elly zorgt samen met u voor een onvergetelijke ervaring.

U kunt gebruik maken van een voorbeeldreis

Persoonlijke Service

Reizigers worden van a tot z begeleid. Dat begint al bij het eerste persoonlijke gesprek voorafgaand aan uw reis. De rangers (en tevens medewerkers) van Chaka Africa Travel vergezellen u tijdens uw avontuur. Dankzij hun persoonlijk netwerk ervaart u Tanzania op een unieke manier. Elly houdt tijdens uw reis altijd contact met u. 

Verantwoord reizen

Elly's liefde voor Afrika -en Tanzania in het bijzonder- is enorm. "Het gaat me niet alleen om het wildleven en natuurschoon. Ik bekommer me ook om de mensen daar." Daarom ondersteunt Chaka Africa Travel plaatselijke initiatieven van de bevolking.