18-Daagse Privé Rondreis Zuid Tanzania

Chaka Africa Travel heb ik in 2005, samen met de lokale rangers Julius Mtuy en Peter Urassa opgericht. Zij zijn nog steeds mijn partners. In de afgelopen jaren heb ik veel van het land en zijn cultuur gezien. De voorbeeldreizen, waaronder deze, heb ik zelf reeds enkele keren gemaakt. Daarom kan ik u prima adviseren over uw eigen specifieke wensen op basis van deze ervaringen.

Deze reis is een voorbeeld reis en kan helemaal worden afgestemd op uw eigen wensen. Wij zijn namelijk een kleine tour operator, waarbij ik de klanten help met de samenstelling van de reis en Peter en Julius zorgen in Dar es Salaam voor de planning en verdere organisatie.

Let wel, wij zijn volledig gespecialiseerd op Tanzania en weten daar alles van. Niet alleen het wild maakt Tanzania interessant, maar zeker ook de vriendelijke mensen, die je tijdens de reis tegen komt. Vandaar dat wij gebruik maken van onze eigen Landcruisers en eigen gespecialiseerde rangers.

 

De reis

Vanuit Dar es Salaam, de economische hoofdstad van Tanzania, maakt u per comfortabele 7-seater Toyota Landcruiser en met uw eigen ranger/chauffeur een rondreis door dit ongerepte deel van Tanzania. U bezoekt achtereenvolgens de nationale parken Nyerere (bestaat sinds 2019 en was het noordelijk deel van het Selous Game Reserve), Mikumi en Ruaha. De reis gaat langs vele dorpen en rivieren waaronder de Great Ruaha river, en passen, zodat u ook een goed beeld krijgt van het leven in Tanzania. Immers “Tanzania is meer dan Serengeti en safari”. U gaat vele kilometers afleggen, maar door de diverse landschappen verveelt het nooit. Even uitstappen onderweg bij een dorp of bezienswaardigheid kan altijd.

Ook is er tijd voor een kopje koffie of thee onderweg. In de parken zult u veel wild aantreffen. Het is in het zuiden duidelijk rustiger dan in het noorden van Tanzania. In het zuiden gaat u echt het wild spotten. Een belevenis op zich. De parken verschillen qua vegetatie duidelijk van elkaar, zodat het steeds weer een andere ervaring is. Onderweg een bezoek aan Morogoro en Iringa is zeker ook de moeite waard. Hierdoor heeft u een zeer afwisselende reis van mensen, dieren en natuur.

Het zuiden is persoonlijk mijn favoriet. Na het bezoek aan dit deel van Tanzania brengt de range/chauffeur u naar de luchthaven van Dar es Salaam voor uw vlucht naar Zanzibar. In Zanzibar wacht een vertegenwoordiger van Chaka Africa Travel u op om u naar het Seacliff Resort te brengen, waar u nog enkele dagen heerlijk kunt relaxen. Aan het einde van het verblijf op Zanzibar wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Dar es Salaam, waar u de aansluitende vlucht neemt naar Nederland. De volgende ochtend komt u aan op Schiphol met een schat aan indrukken en bijzondere ervaringen.

DE PRIJS VAN DEZE 18 DAAGSE REIS NAAR HET ZUIDEN VAN TANZANIA EN ZANZIBAR:

2 personen vanaf        €4.275,- p.p

4 personen vanaf         €3675,- p.p

6 personen vanaf         €3.295,- p.p

*Op basis van een twee persoonskamer

Inbegrepen :

• Eigen ranger/chauffeur met eigen 7-seater Toyota Landcruiser, die de gehele reis tot uw beschikking staat.
• Alle accommodaties op basis van volpension m.u.v. Mediterraneo hotel en Mama Iringa
• Alle entrees en concession fees in de parken
• Alle game drives/safari’s in de parken
• Soft drinks in de auto
• Flying docters verzekering

 

Niet inbegrepen :

• Intercontinentale vlucht (door uzelf te boeken, waarbij wij u uiteraard behulpzaam kunnen zijn).
• Visa, vaccinaties en COVID-19 vereisten
• Reis- en annuleringsverzekering (let op dekking reisverzekering)
• Persoonlijke uitgaven
• Tipgeld ranger/chauffeur

 

De reisbeschrijving

Dag 1

Aaankomst op Julius Nyerere Airport in Dar es Salaam. Onze ranger, die u deze reis zal vergezellen, verwelkomt u op de luchthaven. Hij brengt u naar het Mediterraneo Hotel, gelegen aan de Indische Oceaan. Hij zal met u nog even de komende dagen doorspreken.

Dag 2

Na een goede nachtrust deze dag even op adem komen. Er staat een stadstour gepland, waarbij u een indruk krijgt van deze grote stad met ruim 7 miljoen inwoners. Een bezoek aan de vismarkt mag zeker niet ontbreken. De rest van de dag relaxen in het hotel of aan het zwembad.Na een goede nachtrust deze dag even op adem komen. Er staat een stadstour gepland, waarbij u een indruk krijgt van deze grote stad met ruim 7 miljoen inwoners. Een bezoek aan de vismarkt mag zeker niet ontbreken. De rest van de dag relaxen in het hotel of aan het zwembad.

Dag 3

Vandaag na ontbijt op weg naar het Nyerere nationale park, onderdeel van het Selous Game Reserve. Hier hebt u uw eerste game drive of safari op weg naar de Wilderness Safari Lodge, gelegen aan een zijtak van de Rufijji river. Met een boot moet u oversteken om de lodge te bereiken. Een avontuur op zich met op de achtergond de nijlpaarden en krokodillen.

Dag 4

Vandaag lunchpakket mee en de gehele dag op safari. De ranger is gespecialiseerd in dit deel van Tanzania en zal u de weg wijzen, waar het wild zich kan ophouden. Immers het blijft spotten van wild, van alles kun je tegenkomen. In de ochtend een zogenaamde “kill” van een groep leeuwen, luipaarden of cheetahs, maar ook een grote groep buffels op zoek naar voedsel. Teveel om op te noemen. Elke dag is weer anders.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Dag 5

Na ontbijt vertrekt u richting de Sable Mountain Lodge, fraai gelegen buiten het park met een schitterend uitzicht en prima banda’s. Even bijkomen van een paar dagen intensief wild spotten. Echter voor u het park verlaat toch nog een game drive op weg naar de uitgang
van het park.

Dag 6

Vandaag een lange, maar zeker niet oninteressante rit naar Het Mikumi inationale park. U doorkruist de Uluguru mountains en diverse dorpen, maar ook de regionale stad Morogoro. Alvorens u naar het Bastian Camp gaat, eerst nog een game drive in Mikumi, ook wel “klein Serengeti“ genoemd. Ook hier vindt men,
evenals in Serengeti, de uitgestrekte savanne vlaktes alleen op kleinere schaal. Mikumi wordt doorsneden door de Tanzam highway, de verbinding van Dar met achterland waaronder Zambia. De moeite waard zijn hier de zogenaamde “hippo pools”, waar de nijlpaarden zich ophouden, evenals de krokodillen en vele vogelsoorten. Het Bastian Camp ligt vlak naast Mikumi en beschikt over een gezellige bar en zwembad.

Dag 7 & 8

Na ontbijt de gehele dag in Mikumi op zoek naar de vele diersoorten, maar bijvoorbeeld in het bijzonder de elanden die hier in een grote kudde huizen. Teveel echter om op te noemen. Het spotten op zich is al een belevenis. De koffie/thee break en de lunch maken er een echte feestdag van.

Na deze game drives op weg naar de Tandala lodge, even buiten het Ruaha nationale park. Hier lekker relaxen met een fraai uitzicht op de drinkplaats waar aan het eind van de middag o.a. olifanten hun dorst lessen. Ook hier is een zwembad aanwezig. U verblijft in comfortabele tenten.

Dag 9

Vandaag op weg naar mijn favoriete nationale park namelijk Ruaha. Dit is mijns inziens een van de mooiste, nog weinig ontdekte schoonheden van Tanzania. Het landschap is prachtig met de rivier die hier door stoomt, de Great Ruaha River en het vele wild dat zich hier bevindt. De Ruaha River Lodge, gelegen aan een zijtak van deze grote rivier is een plaatje. U heeft uw eigen tent met uitzicht op de rivier, waar altijd wild te bespeuren is.

Dag 10

De gehele dag safari, lunch pakket mee en spotten. Niet alleen het wild, maar let ook op de vogels en de natuurlijke omgeving. Lekker ronddwalen op zoek naar wild door dit 10.000 km2 grote park (Nederland 40.000 km2). Zoeken naar olifanten, hyena’s, leeuwen, cheetah’s, antilope soorten zoals impala’s, waterbokken, kudu’s, groot en klein, whartogs en vele vogelsoorten. Een picnic in het park maakt de dag compleet.

Dag 11

Vandaag, na een game drive in het park, op weg naar de uitgang richting Iringa, een regionale plaats met een kleurrijke groentemarkt in het centrum van de stad. Ook koffie/thee drinken in het NEEMA restaurant, gerund door doof-stomme mensen is een must. U verblijft in Mama Iring, een bed en breakfast met een uitstekende italiaanse keuken.

Dag 12

Uitgerust begint u na het ontbijt aan een lange rit naar de Mbuyuni Farm, een farm waar organische produkten worden verbouwd, zoals chili, hibiscus en lemon grass. De rit is lang maar er valt veel te zien. Zo passeert u de Udzungwa Mountains, de Baobab Valley en de Great Ruaha River. U gaat de pas over, waarbij u fraaie vergezichten heeft. Mogelijk nog even een bezoekje aan Morogoro, dat vlak voor de farm ligt. Op de farm hebt u de beschikking over een heerlijk zwembad en kunt u hier een mooie wandeling maken langs de akkers en uitgestrekte velden. De keuken hier is meer dan uitstekend. Kortom relaxen na de intensieve safari’s.

Dag 13

Van de farm naar Dar es Salaam is nog ca. vier uur rijden. U nadert de metropool en krijgt zeker ook te maken met veel beweging langs de weg, waar allerhande waar wordt aangeboden; een boeiend schouwspel. U gaat op weg naar de luchthaven voor de vlucht naar Zanzibar. Hier neemt uw ranger/chauffeur afscheid van u. Met een Cessna wordt u in een half uur naar Zanzibar gebracht. Daar wordt u op de luchthaven opgevangen door een vertegenwoordiger van Chaka Africa Travel, die u naar het Seacliff Resort brengt. Het verblijf is op basis van half pension. 

Dag 14 – 15 – 16

Hier kunt u deze dagen heerlijk relaxen of actief bezig zijn. Watersportfaciliteiten, zoals kano, zeilboot en surfplank zijn voorhanden, maar ook een tennisbaan, golfbaan (9 holes) en manege om paard te rijden. Ook gewoon relaxen op het kleine strand of aan het zwembad is mogelijk. Dus gewoon genieten, ieder op zijn eigen manier. Ook een shuttle naar Stonetown staat eventueel voor u klaar.

Dag 17

Na nog een groot deel van deze dag relaxen wordt u aan het einde van de middag naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Dar es Salaam. Hier heeft u de aansluiting voor uw vlucht naar Amsterdam. Hier komt ook een einde aan uw rondreis door het zuidelijk deel van Tanzania en Zanzibar. Een zeer gevarieerde reis waarbij u naast het vele wild ook kennis hebt kunnen maken met de mensen en hoe zij leven in dit boeiende land.

Dag 18

In de ochtend landt u op luchthaven Schiphol met een extra koffer vol mooie herinneringen en belevenissen. 

 

Reizen op maat

U krijgt geen standaardvakantie voorgeschoteld van Chaka Africa Travel. Alle reizen zijn op maat van de reiziger gemaakt. Elly zorgt samen met u voor een onvergetelijke ervaring.

U kunt gebruik maken van een voorbeeldreis

Persoonlijke Service

Reizigers worden van a tot z begeleid. Dat begint al bij het eerste persoonlijke gesprek voorafgaand aan uw reis. De rangers (en tevens medewerkers) van Chaka Africa Travel vergezellen u tijdens uw avontuur. Dankzij hun persoonlijk netwerk ervaart u Tanzania op een unieke manier. Elly houdt tijdens uw reis altijd contact met u. 

Verantwoord reizen

Elly's liefde voor Afrika -en Tanzania in het bijzonder- is enorm. "Het gaat me niet alleen om het wildleven en natuurschoon. Ik bekommer me ook om de mensen daar." Daarom ondersteunt Chaka Africa Travel plaatselijke initiatieven van de bevolking.