Privé rondreis Tanzania & Zanizbar

Chaka Africa Travel is de specialist in rondreizen Tanzania en Zanzibar. De accenten liggen op het oosten en zuiden van Tanzania. Het noorden is overbekend en “overbevolkt” met Serengeti en Ngorongoro als meest bekende parken. 

Chaka Africa Travel heeft meer dan 15-jarige ervaring in het organiseren van reizen naar dit interessante land. Elly Siers, Peter Urassa en Julius Mtuy, beide laatste tanzanianen, vormen samen het Chaka-team dat opereert vanuit Nederland en Tanzania. Met eigen Toyota Landcruisers wordt de gasten een onvergetelijke reis bezorgd. De persoonlijke aandacht voor en tijdens de reis maken Chaka Africa Travel uniek.

De specialist in maatwerk rondreizen Tanzania & Zanzibar

Chaka Africa Travel is de specialist voor uw privé rondreis door Tanzania. Samen met u stel ik uw ideale privé rondreis samen door Tanzania en Zanzibar. Een reis volledig afgestemd op uw wensen en uw budget.

Making memories

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident sunt in culpa qui officia.

Safari's

Met onze 7-Seater Toyota landcruisers voeren wij de spectaculaire safari’s uit in de vele parken in Tanzania, zoals Serengeti, Tarangire, Lake Manyara en Ngorongoro in het noorden, Mkomaz en Saadani in het oosten, maar ook Ruaha, Nyerere, Mikumi en Udzungwa in het zuiden.

Luxe en Comfortable Lodges

Voor elke prijsklasse zijn lodges te vinden in geheel Tanzania. Overanchten in luxe tenten, waarbij u in de park ‘s-nachts de geluiden van leeuwen of nijlpaarden hoort. Echter ook banda’s zijn mogelijk. “Voor elk wat wils”

Het geeft u wel het echte “bush” gevoel. Als u i nhet park overnacht; vaak van alle gemakken voorzien, zoals een zwembad of sauna.

Bezienswaardigheden Tanzania

“Tanzania is meer dan Serengeti en Safari”

Het land biedt meer dan alleen de bekende nationale parken, waar men op safari kan. Ook de bergen zoals Udzungwa en Usambara en natuurlijk niet te vergeten de Mount Kilimanjaro (5895 M) en de Mount Meru zijn uitstekende wandelgebieden.

Het “beklimmen” van de Kilimanjaro is redelijk te doen. Een belevenis naar de top van Afrika (5895 meter).

Buiten de parken is de natuur ook wonderschoon. Dat kan men uitstekend ervaren vanuit de comfortable 7-Seater Toyota Landcruisers, die ook de dorpen, het landschap, de bruggen en weggetjes doorkruisen. Vaak worden Arusha, Dar Es Salaam, Morogoro en de Iringa overgeslagen. Jammer, zij zijn zeker de moeite waard.

Chaka Africa Travel is uniek: Wij doen principe alles per auto tenzij de wens van de klant is om te vliegen. Ook het milieu speelt hier een rol.

Kortom ga niet alleen voor het wild naar Tanzania, maar de vriendelijke mensen en de natuur zijn minstens net zo interessant.

Zanzibar

Een eiland dat een wezenlijk onderdeel uitmaakt van Tanzania is Zanzibar. Volledig eigen cultuur. Sterk arabisch gekleurd. Beroemd om haar fraaie stranden rondom. Ook bekend om het specifieke Stonetown, waar Freddy Mercury is geboren. Het is de moeite waard rond te dolen door de enge steegjes en vele winkeltjes (“Kijken, kijken, niet kopen”).

Zanizbar mag eigenlijk niet ontbreken op een reis naar Tanzania, maar kiezen is zo moeilijk. dan toch een tweede keer, zoals wij gelukkig vaak meemaken.

Tanzania en Zanzibar laten je niet meer los.

Prachtige rondreizen Zuid Tanzania

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident sunt in culpa qui officia.

10-daagse privé rondreis door het overbekende noorden van Tanzania

Vanuit Arusha gaat u met de eigen ranger/chauffeur in een van onze 7-seater Toyota Landcruisers naar en door de overbekende parken in het noorden. Door met de auto de reis af te leggen, krijgt u tevens een beeld van “het alledag” van de Tanzanianen. Er is volop gelegenheid kennis te maken met de vriendelijke mensen onderweg.

U bezoekt achtereenvolgens Tarangire, Lake Manyara , de Ngorongoro Crater en het wereld erfgoed Serengeti om vervolgens weer aan te komen in Arusha voor vertrek naar huis of de reis nog te verlengen naar Zanzibar.

10-daagse classic privé Tour Fox Famps/Chaka Africa Travel Rufiji River Camp, Stanley Kopje, Ruaha River Camp

De Fox familie was een van de pioniers op het gebied van het eco tourisme in Ruaha N.P. Jef en Vicky Fox waren de eersten die een lodge bouwden in Ruaha. Nu heeft de familie in het zuiden en westen inmiddels vijf lodges, naast Ruaha River Camp ook Rufiji River Camp, Vuma Hills Tented Camp, Stanleys Kopje en Katavi Wildlife Camp. Daarnaast bezitten zij ook de Mufindi Highlands Lodge in de gelijknamige hooglanden en Lazy Lagoon, gelegen op het gelijknamige eiland. Daarnaast heeft de familie ook een eigen luchtvaartbedrijf, waarmee gependeld wordt tussen de lodges, Arusha en Dar es Salaam

Wij, Chaka Africa Travel, werken al ons gehele bestaan van ruim 15 jaren met deze familie samen.

Deze reis gaat langs drie lodges van de familie in de drie parken Ruaha, Nyerere en Mikumi.

Deze reis wordt gemaakt per comfortabele 7-seater Toyota Landcruiser . De reis van Ruaha terug naar Dar wordt uitgevoerd per vliegtuig , een van hun Cessna’s.

Deze reis kan worden uitgebreid met bezoeken aan de “Mufindi Higlands Lodge”, de basis van de Fox familie en “Lazy Lagoon island lodge”in de nabijheid van Dar es Salaam.

“Tanzania is meer dan Serengeti en safari” 

Culpa Qui Officia Desernt Mollit Anim

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis natus error sit voluptatem audan.

Fantastische maatwerk vacantie in Tanzania met aandacht voor de kinderen, door verschillende accommodaties met zwembad of een geweldig uitzicht, fantastische safari’s tot in de middag en een gids die goed met kinderen overweg kon en verstand van zaken had, wat ons de hele reis een veilig gevoel gaf.

Onze dochter van 9 jaar was van tevoren erg sceptisch over de reis, maar zei na 1 dag safari “ Ik wist niet dat we zoveel dieren zouden zien”. En de lunch boxen waren voor haar elke dag een verassingsfeestje, wat zou er vandaag weer voor lekkers in zitten.

 Het hoogtepunt van de safaris voor onze zoon van 11 was het spotten van het luipaard. Hij had het wel gehoopt ,maar dat ’t werkelijkheid werd, was zo. Bijzonder ! We hadden echt geluk”. 

Fam. Krabbe, Baarn

We hebben een fantastische reis gehad met z’n vieren, wat we zien wilden hebben wij gezien dankzij onze Julius, met als hoogtepunt toch wel het verblijf aan de Ruaha river. De reis was top geregeld, alle lof voor Chaka.

Fam. Bossink, Oldenzaal

Praktische informatie

Het Land

Tanzania  is de samenvoeging van Tanganyika en Zanzibar in 1964 onder de eerste president Julius Nyerere. Tanzania is een republiek met een democatisch gekozen regering ,die in de hoofdstad Dodoma zetelt. Dar es Salaam kan beschouwd worden als het economische hart van het land. In Tanzania wonen ca. 60 miljoen mensen. De oppervlakte van Tanzania bedraagt 950.000 km2 (ter vergelijk Nederland : 40.000 km2) 

Tanzania heeft een uniforme voertaal nl. het Swahili ,naast de andere voertaal engels. De gidsen van Chaka Africa Travel spreken vloeiend engels.

Visum & Paspoort

Het visum voor Tanzania kan vooraf verkregen worden via de website van de tanzaniaanse ambassade in Den Haag, maar ook bij aankomst op de luchthaven. Uiteraard zijn wij u daarbij behulpzaam. “Ontzorgen van begin tot einde”.

Het paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn.

Reisduur

Diverse luchtvaart maatschappijen vliegen op Arusha (Kilimanjaro Airport) ,Dar es Salaam (Julius Nyerere Aiport) en Zanzibar (Kisauni Airport) zoals KLM, Swissair, Turkish Airlines,

Emirates, Ethiad Airways en Qatar Airlines. Keuze te over, wij kunnen u helpen bij aanvragen en prijsvergelijk .De reistijd naar Arusha vanuit Amsterdam bedraagt ca. 8,5 uur , naar Dar es Salaam ca. 10 uur.

Inenting en Malaria

Het is raadzaam voor vertrek contact op te nemen met  de GGD en/of Travel Clinic. Zeker is aan te bevelen medicijnen ter voorkoming malaria mee te nemen (bijvb. Malerone)

Veiligheid

In tegenstelling tot diverse omringende landen is er in Tanzania geen sprake van stammen tegenstellingen. Bij de vorming van Tanzania is direct gekozen voor een uniforme taal en zijn er uitwisselingen geweest tussen vele  stammen , waardoor de eenheid in het land nog eens benadrukt werd en gestalte kreeg.

Het Klimaat

Tanzania ligt net onder de evenaar en het land heeft een tropisch klimaat ,waarbij er wel verschillen zijn tussen de diverse gebieden. 

Het land heeft twee seizoenen, een droog seizoen en een regen seizoen. 

-De lange regens zijn in de periode van begin maart tot begin mei. 

-De korte regens zijn in de maand november.

In het noorden zijn deze regen periodes minder heftig dan in het zuiden ,waardoor het gehele jaar dit gebied (Serengeti, Ngorongoro, Tarangire en Lake Manyara) prima te bezoeken is. In het zuiden zijn , met name, de lange regens heftiger, waardoor veel lodges en parken in de periode maart t/m april/mei gesloten zijn.

In Zanzibar is het klimaat vergelijkbaar, waarbij, door haar ligging, er altijd een lichte bries waait. Ook hier de vergelijkbare regen periodes, maar veel minder heftig.

De temperatuur in het land varieert van 20 tot 35 graden celsius, aangenaam dus, waarbij echter de hoog gelegen gebieden rond Kilimanjaro, Mount Meru en de Mufindi Highlands in de nacht erg koud kunnen zijn.