Ruaha national park

Mikumi national park

Selous Game Reserve

Udzwunga national park

Katavi national park

Mufindi Highlands

Bezoek de mooiste parken van Zuid Tanzania

Chaka Africa Travel richt bewust haar vizier op het zuiden van Tanzania. Op grond van onze ervaringen de afgelopen tientallen jaren merken wij en de reizigers dat daar de nationale parken veelzijdiger en ongerepter zijn dan het drukke noorden. Wij willen u ongestoord en rustig van het fraaie natuurschoon laten genieten. En om echt wild puur natuur te spotten is Zuid Tanzania de aanwezen plek.

Genieten van privé-safari in Ruaha

In het bergachtige Ruaha hebt u het idee dat u van een privé-safari geniet. Zo weinig toeristen en locals zult u tegenkomen in dit afgelegen gebied. De wildernis is met haar rode heuvels, open grasvalleien en dichte bebossing een plaatje voor het oog.

Grote kans dat u tijdens uw safari in Ruaha spectaculaire wildtaferelen meemaakt. Grote troepen leeuwen en cheeta’s die op de impala’s en zebra’s jagen of enorme kuddes olifanten die door de savanna denderen.

Ruaha River Lodge

U verblijft in Ruaha River Lodge. Neem een kijkje in dit fraaie verblijf

Mikumi: veel wild spotten

Het Mikumi National Park ligt op slechts enkele uren rijden van Tanzania’s grootste stad Dar es Salaam. Dat maakt deze safari zeer geschikt in combinatie met een bezoek aan deze metropool.

Bekijk in het park vanuit de Toyota Landcruiser één van de grootste kuddes buffels, nijlpaarden en olifanten van Afrika, maar ook de honderden soorten watervogels zijn de moeite van het kijken waard. Eventueel in combinatie met de Selous Game Reserve en Udzwunga National Park bieden we een zeer complete, unieke rondreis.

Mikumi Safari Lodge

U verblijft in deze fraaie lodge. Bezichtig de accommodatie op de video

Selous: enorme diversiteit van dieren

Het wildreservaat Selous Game reserve is met 51.000 km2 één van de grootste in haar soort van de wereld In het binnenland van Zuid-Tanzania trekt u in onze Toyota Landcruiser door het gevarieerde landschap met wetlands, bos en savanna. Bijzonder van dit reservaat is dat u onder begeleiding van onze gids te voet dieren en hun sporen kunt bekijken.

In Selous is de natuur nog tamelijk onverstoord, waardoor een enorme diversiteit van dieren hier een fantastisch leven heeft.

Unieke lodge in Selous

Bekijk hiernaast de ervaringen van reizigers!

Udzwunga: groene bergen en fascinerende panorama’s

Volledig beboste bergen met fascinerende panorama’s en zeldzame fauna in het dichte regenwoud. Dat typeert Udzwunga Mountains National Park. U kunt hier fantastische bergwandelingen en hike-trails maken; van kort tot lang. Onderweg vertelt uw reisbegeleider allerlei verhalen over de flora en fauna die zeer typerend zijn voor deze regio.

De meest populaire wandeling is een 5 uur durende klim naar de Sanje watervallen

Udzwunga Falls Lodge in Udzwunga Mountains

Gelegen in de vallei tussen de machtige groene heuvels

Katavi: meer wildleven dan mensen

Katavi is een bijzonder groot natuurpark waar nog relatief veel rust heerst en weinig toeristen zijn. Urenlang op safari zonder een mens tegen te komen! Heerlijk toch?

Gevarieerd wildleven

In de gevarieerde wildernis van Katavi staat u oog in oog met grote kuddes olifanten, nijlpaarden, zebra’s, giraffes, leeuwen, buffels. De vegetatie is zeer gevarieerd: poelen en meren, waar het wild haar dorst lest, tot de droge savanna en boomrijke gebieden.  Met onze game drives door Katavi beleeft u het wildleven pur sang!

Foto: Katavi Wildlifecamp

Katavi Wildlife Camp

Fraai vormgegeven lodge met fabelachtige uitzichten

Mufindi Highlands

De Mufindi Highlands liggen op een hoogte van circa 1800 meter. Met het 590 kilometer grote meer Lake Nyassa in de nabijheid. Een ideale plek om, na de intensieve safari’s, te relaxen op de organische farm van de familie Fox. Op deze farm tussen theeplantages en uitgestrekte bossen kunt u wandelen, vissen, paardrijden en fietsen. U krijgt een andere kijk op Tanzania, absoluut de moeite waard.

Weeshuis

Ook een bezoek aan het nabijgelegen weeshuis “Orphans in the Wild” is zeer interessant. Circa 60 kinderen zijn hier in een klein dorp met zes huizen ondergebracht. Zij zijn het slachtoffer van de HIV/Aids problemen.

Mufindi Lodge

Uw verblijf in de koele hooglanden met eeuwenoud bos en theeplantages

Reizen op maat

U krijgt geen standaardvakantie voorgeschoteld van Chaka Africa Travel. Alle reizen zijn op maat van de reiziger gemaakt. Elly zorgt samen met u voor een onvergetelijke ervaring.

U kunt gebruik maken van een voorbeeldreis

Persoonlijke Service

Reizigers worden van a tot z begeleid. Dat begint al bij het eerste persoonlijke gesprek voorafgaand aan uw reis. De rangers (en tevens medewerkers) van Chaka Africa Travel vergezellen u tijdens uw avontuur. Dankzij hun persoonlijk netwerk ervaart u Tanzania op een unieke manier. Elly houdt tijdens uw reis altijd contact met u. 

Verantwoord reizen

Elly's liefde voor Afrika -en Tanzania in het bijzonder- is enorm. "Het gaat me niet alleen om het wildleven en natuurschoon. Ik bekommer me ook om de mensen daar." Daarom ondersteunt Chaka Africa Travel plaatselijke initiatieven van de bevolking.