Reisadvies Tanzania

  Reisadvies Tanzania

Welke top 5 bezienswaardigheden adviseert Elly:

Natuurlijk bent u helemaal vrij in uw keuze wat u in Tanzania gaat bekijken. Tanzania-specialist Elly Siers geeft u toch een top 5 die u eigenlijk niet mag missen:

Ruaha Nationaal Park, het best bewaarde geheim van Tanzania

Selous Game Reserve met een bootsafari op de Rufiji Rivier

Udzungwa Mountains met de Sanje en Pr. Bernhard watervallen

Mikumi Nationaal Park, replica van de Serengeti

Mufindi Highlands, theeplantages en groene hooglanden

Beste reistijd in Tanzania

De beste reisperiode is het gehele jaar met uitzondering van de regenmaanden maart en april. De temperatuur is met gemiddeld 28, 29 graden aangenaam, maar niet te warm. ’s Avonds waait er een koel briesje, zodat u heerlijk kunt slapen. 

Wildlife

Komt u speciaal voor het wildlife, dan is december t/m maart de beste reistijd. In die periode trekken enorme kuddes gnoes, buffels en zebra’s naar Kenia. Bovendien is de kans het grootst dat u grote groepen wild rondom rivieren en meren water ziet drinken. 

Lange afstanden

Houdt wel rekening met lange reistijden vanwege de lange afstanden tussen de parken.

Tanzania: een veilig land

Tanzania is een veilig land, in vergelijking met de omringende landen als Kenia en Uganda. Stammenconflicten komen in Tanzania niet voor. Ook religieuze verschillen hebben geen invloed op de veiligheid; christenen en islamieten leven vreedzaam naast elkaar.

Check local John die tekst en uitlegt geeft in deze video

Inentingen

Natuurlijk wilt u gezond in Tanzania rondreizen. Haal daarom vooraf de vaccinaties die voor Tanzania verplicht zijn: Hepitatis A, DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en geelzucht. meer informatie 

Visum aanvragen

Voor Tanzania hebt u een reisvisum nodig en uw paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn. 

Garantie

Chaka Africa Travel is aangesloten bij de VVKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties) en het garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour Operators (GGTO) ALs de touroperator financieel in gebreke blijft wordt het financieel risico voor de toerist afgedekt.

Reizen op maat

U krijgt geen standaardvakantie voorgeschoteld van Chaka Africa Travel. Alle reizen zijn op maat van de reiziger gemaakt. Elly zorgt samen met u voor een onvergetelijke ervaring.

U kunt gebruik maken van een voorbeeldreis

Persoonlijke Service

Reizigers worden van a tot z begeleid. Dat begint al bij het eerste persoonlijke gesprek voorafgaand aan uw reis. De rangers (en tevens medewerkers) van Chaka Africa Travel vergezellen u tijdens uw avontuur. Dankzij hun persoonlijk netwerk ervaart u Tanzania op een unieke manier. Elly houdt tijdens uw reis altijd contact met u. 

Verantwoord reizen

Elly's liefde voor Afrika -en Tanzania in het bijzonder- is enorm. "Het gaat me niet alleen om het wildleven en natuurschoon. Ik bekommer me ook om de mensen daar." Daarom ondersteunt Chaka Africa Travel plaatselijke initiatieven van de bevolking.